Кристина Дончева и ансамбъл „Фортисимо” грабнаха първата награда на журито и станаха любимци на публиката в тазгодишното издание на фестивала „Бургас и морето”. Младата певица, която се прочу с участието си в "X Factor" през 2014 г., а след това и в "Гласът на България" през 2020 г, се омъжи за половинката си Артьом в средата на тази година. Изпълнителката с божествен глас каза заветното „ДА” на мъжа на живота си във вече напреднала бременност. Днес Кристина се радва повече от всичко на малкия си син Виторио и не спира да пее. Затова как й се отразява майчинството разказва тя пред Грамофона нюз

Кристина, как ти въздейства песента „Заклинание”, с която заедно с „Фортисимо” спечелихте „Бургас и морето”?

Емоционално! Много емоциално, защото това беше първото ми излизане на сцена след като родих. Песента е правена с толкова много любов, че съм сигурна, че хората, които бяха в публиката, усетиха нашата емоция и енергията, която всички замесени бяхме вложили.

 За първи път ли участваш в Националния песенен конкурс?

За втори път. Преди 2 години се явих с вокален ансамбъл “Фортисимо” и отново бяхме спечелили наградата на публиката и първото място.

Как успя да се подготвиш за конкурса и едновременно да се грижиш за новороденото си дете?

Беше доста интересно. Поне разбрах, че детето няма проблем да репетирам вкъщи и даже се радваше, когато започвам да пея. Може би и той ще стане певец.

От няколко месеца се радваш на малкия Виторио. Как ти се отразява майчинството и остава ли ти време за любимите неща?

Да си майка е най-прекрасното нещо, което може да случи на една жена. Близките ми казват, че съм разцъфнала, което означава, че ми се отразява прекрасно. Намирам и време за музиката. Майка ми, както и мъжа ми наистина ми помагат много и съм щастлива, че имам на кой да разчитам за помощ.

Колко често пееше по време на бременността и как поддържаше гласа си през това време?

За жалост имах малко проблеми и в средата на бременността ми казаха да не пея, за да не се напрягам. Но пък това ме отвори доста към свиренето на пиано, защото трябваше да правя нещо свързано с музиката.

Как се справя Артьом като баща?

Артьом се справя повече от прекрасно. Той е невероятен баща и съпруг. Помага ми, както с детето, така и с домашните задължения. Мога да кажа, че без него нямаше да се справя. Той е мъж мечта.

Пееш ли редовно на малкия и кои са любимите песни, с които той заспива?

Пея му постоянно. Когато започне да плаче, аз започвам да пея. Знам доста детски песни, защото съм участвала в много детски конкурси и програмата ни продължава около 30-40 минути всяка вечер.

По какви проекти работиш в момента?

Подготвям авторски проекти, които се надявам много скоро да се реализират и хората да чуят моята музика.