Тази година 10-то издание на конкурса „Малка Мис Свят” 2016 ще премине под наслов „Спрете насилието над животните”. Поредната благотворителна кауза на организаторите Йордан Бъчваров и Десислав Копривски е насочена към приют за кучета- инвалиди в Казанлък. Всички средства, които ще се съберат във финалната вечер ще бъдат дарени там.

В конкурса участват малки красавици от България, Русия, Украйна, Албания, Унгария, Турция, Индия и Южна Африка. Всяка от тях се е снимала  с националния  костюм за тяхната страна.

Днешната вечер ще е посветена на нациите. Освен това претендентките за короната ще представят своята национална кухня и ще покажат характерни сувенири за страните им. За техните майки е организиран специален конкурс,  в който те ще дефилират с национални носии и ще разкажат за себе си и своите професии. Във „Вечер на нациите”  журито ще избере „Дете на нациите”,  „Майка на нациите”,  „Майка на благотворителността”.

В петък организаторите са подготвили „Вечер на талантите”, в която всяка малка красавица ще  представи творчески номер.

Големият финал на конкурса ще е тази  събота в културен център „Морско казино”. В него участничките ще се представят в три кръга. В първия те ще дефилират с официални облекла.  Във втория ще се представят в национални носии, като всеки ще разкаже за себе си. В трети кръг ще дефилират с вечерни тоалети.

Той уточни, че след приключване на конкурса, започват подготовка за още два световни конкурса „Крал и Кралица на света” и „Принц и принцеса Свят Вселена Европа”. Те ще се проведат от 15 до 21 август в Бургас.  И двата конкурса отново ще бъдат по наслов  „Спрете насилието над животните”.

 

Снимка: Архив