Талантливата бургаска певица Росица Перева напуска родния град, за да покори Пловдив. Утре вечер симпатичната бургазлийка ще бъде в центъра на вниманието заради първия си самостоятелен концерт в Бургас.

Събитието ще се проведе на 6-ти септември от 20:00 ч. в бар „Equilibrium”, където Росица от няколко месеца пее, докато сервива и утре е последният й работен ден.

„Концертът ще бъде и сбогуването ми с Бургас, защото заминавам за Пловдив, където ще изучавам поп и джаз пеене в Музикалната академия”, разкри пред Грамофона нюз Росица.

Тя се занимава с музика откакто се помни. Перева завърши тази година Музикалното училище в Бургас и се слави с много награди от различни музикални конкурси и състезания. Първият педагог, който започва работа с Росица, е Жени Лалчева.

Съдбата среща младото момиче и с един от бургаските гласове Галя Ичеренска. През ученическите години Росица е работила и със Соня Пулева, а тънкостите на джаза усъвършенства при Михаела Тенев – Мишел. 

На утрешния концерт на Перева ще присътват Стефан Лалчев и част от старата формация на вокална група „Точно време”.

Роси е заложила на едни от най-популярните родни и световни парчета като „Make you feel my love”на Адел, „Toxic” на Бритни Спиърс, но в джазов вариант и „Locked out of heaven” на Бруно Марс. Изпълнителката ще изпее и „Без сбогом” на Галя Ичеренска.

Гласовитата певица казва, че отивайки в Пловдив, няма да успее да намери заместители на Морската градина, Морската гара и работното й място.

„Бургас е страхотен град, с още по-страхотни места. Ще ми липсват приятелите, семейството, моментите ми с тях и най-много усещането да съм си вкъщи”, каза с малко тъга Роси Перева.