Командос от Военноморска база Атия разтрепера избраницата на сърцето си пред десетки летовници, яхтсмени и тузари в най-скъпия курорт по българското Черноморие – Марина Диневи. На мястото на горещата точка се озова журналистът и кореспондент на БНТ от Бургаски регион Веселин Григоров, който веднага включил камерата, разказват очевидци пред Грамофона Нюз (б.р.- в момента там се провеждат ежегодните журналистически награди Свети Влас). Наш репортер се свърза с колегата Григоров, който разказа, че морският командос бил огромен млад мъж, който прегърнал изненаданата жена и нежно прошепнал стихове в ухото й, чувайки ги тя започнала да трепери като лист, който всеки момент ще бъде откъснат от дървото с есенния вятър. Цялото ръководство на Военноморската база било замесено в изненадата, коментира Григоров.

После огромният мъж в бяла военноморска униформа паднал на колене и извадил нежен скъпоценен пръстен. В този момент духовият военен оркестър засвирил „Сватбения марш“ на Менделсон, а публиката бурно аплодирала любовната сцена.

След което присъстващите на романтичното предложение избърсали сълзите си и въздъхнали с умиление. Но не видели с какво избраницата на командоса отплавала от Марина Диневи- с тузарска яхта или с военен катер...