Компанията Realbotix вече е разработила и започва производството на първия секс-робот, предназначен за жени, съобщава Metro. Флагманският модел носи името Хенри. Създателите му обясняват, че Хенри може да поддържа разговор и дори да се шегува.

Клиентките ще могат да настройват външните му данни сами, включително и да определят размера на силиконовия му пенис. Максималната дължина на мъжкото достойнство на Хенри е 28 см. Освен него, от компанията разработват още три модела – Майкъл, Мик и Нейт.

„Получихме много повече запитвания, отколкото сме си мислили от жени, които искат не партньор за секс, а компаньон. Някой, с който могат да си говорят“, обяснява основателят на Realbotix Мат Макмилън.

Все пак от Хенри не могат да се очакват чудеса. Той може да изслушва, да помни какво му е казано, но няма да ви изхвърли боклука или пък да поправи мивката. Цената на секс-робота е около 8 хил паунда.

В началото на година от Realbotix пуснаха в продажба и първата жена секс-робот – Хармъни. Тя също може да говори, премигва, усмихва се и даже помни данни от живота на собственика си.

Нейните емоции и глас могат да се управляват чрез мобилно приложение.

През януари стана ясно, че компанията обмисля и още един секс-робот. Той ще е транссексуален и ще има женска външност и пенис.