Модел, мотористка, каратистка – това е Еда Ялчън от Немската гимназия.

Нито подиумът, нито високите скорости могат да изплашат едно 18-годишно момиче от Бургас. Еда Ялчън учи в Немската гимназия, а от две години усилено се занимава с мода. Всичко започва от миналогодишното й участие в „Мис Бургас“. Еда обаче показва стройната си фигура и в много други ревюта.

„Трудно е да си модел. Не е лесно да позираш и да се усмихваш. Професията изисква много повече. Трябва да си съсредоточен в това, което правиш, да усещаш хората и да им предаваш емоция, която и те да усетят“, казва пред екипа ни Еда.

Тя признава, че се чувства много спокойна пред публика, засега няма гафове на модния подуим и се надява никога да не й се случи да падне по време на ревю.

Страстта лъм модата съвсем не е единственото, което кара младата бургазлийка да се чувства добре.

Еда кара пистов мотор и не се страхува от подаването на газ.

Майката на Еда е юрисконсулт, а баща й инженер. По думите на дъщеря им, те са много горди с нея, както и с по-малкият й брат.

„Тренирам от години и карате. Искам да опитам от всичко. Доволна съм от заниманията си и това, което правя е страхотно. Някой ден ще отсея кое е най-доброто за мен“, казва още Еда.

Тя е много добра и в училище. Увлича се по немския език и философията. През свободното си време обича да чете книги. Сред любимите й е „Пътят на Дзен“ от Алън Уотс.

Моделът предпочита да прекарва времето навсякъде другаде, само не и в дискотеки и кафенета. Обича да слуша всякаква музика, но рапът е за предпочитане.

Еда вече е успяла да види Германия, Австрия и Испания, а любимите родни кътчета са Рила и Крайморие.

За сега красивата бургазлийка не е обвързана. Казва, че има високи изисквания към човека до себе си и никой до този момент не може да ги покрие.

Признава, че е суетна в рамките на допустимото. Винаги залага на спортно-елегантния стил.

Съвсем скоро Еда ще представи България на големи световни конкурси.