Айрийн Кара, прочула се с песните към филмите „Слава“ (Fame) и особено с „Флашданс“ (Flashdance), почина на 63 години, съобщи нейната говорителка. Композитор, музикант и изпълнител, тя си е отишла в дома си във Флорида, като причината за смъртта ѝ не се посочва.

„Това е абсолютно най-лошата част от това да представляваш някого. Не вярвам, че пиша това, още по-малко да го съобщавам като новина. Моля, споделете мислите и спомените си за Айрийн. Ще прочета всяка една от тях и знам, че тя ще се усмихва от Рая. Тя обожаваше феновете си“, написа Джудит Мууз.

Като дете Кара учи музика, танци и актьорско майсторство и има участие на театралната сцена и в телевизията, включително в шоуто на Джони Карсън през 70-те години.

Славата ѝ буквално избухва през 1980 г. с екранизацията на „Слава“, в който първоначално е избрана да участва като танцьорка, но ѝ дават да играе ученичката в арт колеж Коко Ернандес - роля, написана специално за нея. Кара пее и титулната песен за филма, вдъхновил много млади хора да се занимават с танци и хореография.

За едноименната песен тя получава две награди „Грами“ – за най-добър нов творец и за най-добър женски поп вокал.

Източник: Дневник

Снимка: tg24.sky.it