Новата мания – фитнес бременност завладя социалните мрежи. Модели в напреднала бременност, които изглеждат много по-стегнато от много жени са най-новия хит и привличат хиляди последователи. Тези жени успяват да приковат вниманието, но и да породят редица спорове.
 
Противниците смятат, че жените в деликатно положение не трябва да следват фитнес-мамите, защото това е опасно. Оказва се обаче, че те са малцинство. Много повече са дамите, които адмирират усилията на бременните красавици във фитнес залата.
 
Шантел Дънкан е фитнес треньор от Австралия. Над 430 хил. души проследиха в Instagram нейната бременност. Шантел е почитател на кросфита, така че в програмата й присъстват доста упражнения. До последно тя не се раздели нито със щангите, нито с любимия си спорт кик бокса.
 
През март Шантел роди прекрасен син, а седмица по-късно обяви, че се връща на работа. Признава обаче, че негативните отзиви са били доста остри. Много хора са я критикували, че с поведението си налага нереалистични идеали, които нормалните жени не могат да следват.
 
Още по-голяма виртуална критика, но и гореща подкрепа е получила и 30-годишната Сара Стейдж. Американката е модел на бельо и има 2 млн. последователи в Instragram. Не излиза от фитнеса до последния ден на бременността си, а някои от последователите й се шегуват, че имат същия корем когато изядат един хамбургер.
 
Въпреки прогнозите, че с такова малко коремче, няма как детето й да е добре, Сара е родила напълно здраво момченце. Още по-атрактивна е Софи Гайдолин. На 26 години тя вече има две деца и е бременна с близнаци. За цялата си бременност тя е наддала едва 15кг.
 
Всички те изчезват веднага след раждането. Софи обаче си навлича гнева на много хора, когато публикува клип от 26-та седмица на бременността си. Там тя вдига щанги.
 
И трите красавици отговарят на критиците си, че здравите деца се раждат от здрави и активни жени. Те не изневеряват на стила си на живот и доказват, че когато има желание, има и начин. Медици обясняват обаче, че не всеки може да следва модела на поведение на Шантел, Сара и Софи.
 
 
 
Източник и снимки: Lenta.ru