Лятната шапка отдавна напусна пределите на плажа и от години по улиците на големите градове могат да се видят дами със стилни и закачливи капели. Лятната шапка е стилен аксесоар, а понякога и необходимост, за да се пазим от силното слънце в града. Тя променя визията на жената, придава стил и загадъчност. Хубавото на шапките е, че практически отиват на всеки. Трябва само да се съобразим някои тънкости.

Ето какво съветват модните експерти:

Ако имате овална форма на лицето, значи сте истинска късметлийка. На вас практически ви отиват всички модели шапки.

Ако формата на лицето ви е като обърнат триъгълник, то тогава трябва да си избере по-висока шапка. Другият вариант е да създадете някаква асиметрия. Можете да наклоните леко шапката си на една страна, или да подгънете периферията й.

Ако имате кръгло лице, то тогава си изберете шапка с по-голяма периферия.

Не забравяйте също така:

Когато си купувате шапка, задължително се погледнете в огледалото. Периферията не трябва да е по-широка от раменете ви.

Широкополите шапки са противопоказни за по-дребните дами. Те оптически „забиват“ фигурата.

Шапката трябва да хармонира с тоалета, но не и да се слива с него. Ако подбирате шапката си според дрехите, то гледайте поне оттенъците да не са еднакви.

Едноцветната шапка е страхотен акцент за всеки летен тоалет. За класика се смята обаче ако я съчетаете с къси дънки и риза.

Истинската класика обаче е сламена шапка и бяла рокля.

Не си избирайте черна шапка за лятото. Тя може да е красива и да е от лека, дишаща материя, но ще привлича слънцето и ще „свари“ главата ви.

Летният тен изпъква прекрасно на бяла шапка, но много по-добър вариант е тя да е в цвета на сламата.

Копринено шалче може да превърне и най-скучната шапка в стилен аксесоар.

Широкополите шапки, онези с огромните подгънати периферии са разкошни. Те са незаменими на плажа, понякога и на вилата. В града обаче с подобна шапка ще изглеждате малко странно.

 

Източник: Woman.ru

Снимка: Trendencias.com