Традиционният конкурс за най-красива бургазлийка тази година ще се проведе в подкрепа на 5-годишната Цвети, съобщиха организаторите. Момиченцето е родено преждевременно и е с диагноза Детска церебрална парализа. Болестта е засегнала крайниците на детето и то има нужна от продължително лечение и операция в САЩ, както и множество рехабилитации,за да може да ходи.

По време на конкурса „Кралица на Бургас“ в Летния театър ще бъдат поставени кутии, в които всеки, който е съпричастен със съдбата на малкото момиченце, ще може дари средства за лечението ѝ. Родителите на Цвети решиха да присъстват лично и да събират сами дарителските суми, както и да запознаят всеки, който има желание, подробно със състоянието на тяхното дете.

Конкурсът ще се проведе тази вечер от 20.00 часа в Летния театър на Бургас. Входът е свободен. Организаторите се надяват хиляди бургазлии да присъстват на модното събитие, за да може повече дарители да се включат в помощ на малкото момиченце.

Освен благотворителните каузи трите предходни носителки на титлата „Кралица на Бургас“ – Рени Радева, Йовита Георгиева и Теодора Мудева, ще превземат сцената. Трите грации ще вземат участие в невероятното коафьорско шоу на талантливия Тодор Тодоров, който създава изкуство с косите на дамите. Много звезден блясък и истински огън ще превземат модната сцена.

Цялостната концепция на конкурса обещава тайнственост благодарение на хореографите Олга Димитрова от танцова школа "Естрела" и букерът на известна модна агенция Нели Вакъфова. Специални пироефекти ще засилят усещането за красота и тайнство на конкурса.