Кой казва, че в една двойка жената трябва да е по-млада или най-много на възрастта на възлюбения си? Напук на общественото мнение жените са успявали да се „обзаведат“ с по-младо гадже. И ако преди време подобна двойка предизвикваше недоумение и насмешка, то сега това на никой не му прави впечатление.

Модната икона от близкото минало Кейт Мос може да се похвали с партньор, който е с 13 години по-млад от нея. Граф Николай фон Бисмарк е мъжът до бившата моделка. Злите езици припомнят, че двамата се познават от години. По-точно Кейт знае младия благородник от дете, защото е близка приятелка на майка му.

Кайли Миноуг в момента също държи до себе си много по-млад мъж. Новата й любов, актьорът Джошуа Саси е цифром и словом с 20-години по-малък от дребната австралийка. Русото миньонче може да се нарече истински рецидивист в този тип отношения. Предишното й гадже, манекенът Андрес Валенкосо е с 10-години по-млад.

Кралицата на попа Мадона също отдава предпочитанията си на далеч по-младите мъже. И като истинска кралица действа със замах.Тя беше засечена с абаносовия модел от Кот д’Ивоар Абубакар Сумахоро, който се е родил 32 години след певицата. Светските хроникьори припомнят, че в последните години гаджетата на Мадона са с поне четвърт век по-млади от нея.

Списъкът с известни жени, които търсят по-млади мъже може да се продължи до безкрай. Какво обаче кара порасналите момичета да си търсят момчета-играчки? Ами честно казано това си е вид криза на средната възраст. Точно като тази, която удря мъжете в най-неподходящото време и изведнъж един примерен съпруг на около 40 се събужда до 20-годишната си секретарка или прясно порасналата приятелка на дъщеря си.

Психолозите са на мнение, че връзките, при които жената е по-възрастна имат някои плюсове. Известно е, че дамите съзряват сексуално след 30-та си година. Тогава те са по-освободени, имат повече желание за секс, но за тяхно съжаление връстниците им вече започват да изостават от надпреварата. За сметка на това „младите палета“ горят от желание да се докажат.

Когато жената е по-възрастна, тя има и усещането, че държи нещата под контрол. Има водеща роля във връзката и това й дава сигурност, отчитат още психолозите. Особено, ако лидерството е подкрепено и от банковата сметка на дамата.

Плюсовете за т.нар. момчета-играчки също не са малки. Колкото и да не им се иска на мъжете да си признаят, но и сред тях има златотърсачи, които търсят финансовата изгода от връзката си. За младите мъже често се оказва допълнителен плюс, че благодарение на възрастта и физиката си успяват да си осигурят разкошен живот без да полагат усилия.

Добро представяне в леглото, правилните комплименти на подходящото място и с подходящия тон осигуряват дългосрочност на връзката. Всъщност психолозите откриват и едно малко подводно камъче в този тип отношения.

Освен финансовата изгода, много често мъжете, които се свързват с по-възрастни жени всъщност имат сложни отношения със собствените си майки. Звезда или не, по-възрастната половинка често компенсира липсата на внимание от мама през детските години.

 

В текста са използвани материали от Woman.ru