Има звезди, на които възрастта не им личи. Мишел Пфайфър е сред тях. Актрисата е един от секссимволите на американското кино през 80-те и 90-те години. Родена е на 29 април 1958 г. в Санта Ана, Калифорния, САЩ.

Известна е с ролите си в "Белязаният", "Опасни връзки", "Опасен ум" и редица касови филми през 90-те години. Номинирана е три пъти за "Оскар". В колекцията си има "Златен глобус".

Дебютира на малкия екран през 1979 г. в телевизионния сериал ''Delta House''. В киното се появява на следващата година в ''The Hollуwood Knights''.

През 1981 г. се омъжва за режисьора Питър Хортън. Седем години по-късно се развеждат. През 1983-та участва във филма на Браян де Палма по сценарий на Оливър Стоун, с Ал Пачино ''Белязаният''. Той поставя началото на кариерата ѝ в голямото кино и ѝ носи първата номинация за "Оскар".

През 1993 г. Мишел Пфайфър осиновява момиченцето Клаудия Роуз. Малко по-късно среща Дейвид Кели и се омъжва за него, на следващата година се ражда синът им Джон Хенри.

Пфайфър излиза в дълъг отпуск от снимачната площадка през 2003 г., за да се посвети на отглеждането на децата си.
Тя се завърна през 2017 г. в "Убийство в "Ориент Експрес" на режисьора Кенет Брана, адаптация по романа на Агата Кристи.

 

Източник: Дарик

Снимка: WEBStage.bg