Честването на Деня на пчеларя се превърна в традиция за Поморие благодарение на структурата на Жени ГЕРБ. За шеста поредна година датата бе отбелязан под формата на медена раздумка в морския град.

Този път празникът премина под мотото „Медът като лек и козметично средство“. За целта бяха поканени Стефка Божкова (регионален координатор на Федерацията на българските пчелари и управител на пчеларски магазин „Меден дар“ в гр. Бургас), Гергана Ангелова (фармацевт), Ани Андреева (спа-мениджър в хотел “Св. Георги“ гр. Поморие) и Георги Гочев (пчелар и председател на сдружението на пчеларите в Община Поморие). Те дадоха полезна информация на присъстващите за свойствата на меда като средство за превенция на редица заболявания и за меда като козметично средство.

Освен това споделиха с присъстващите много полезни съвети относно приема на мед и пчелни продукти, така че ползата от тях да бъде оптимална. Често хората не приемат продуктите правилно, което възпрепятства усвояването на всички съдържащи се в тях полезни вещества.

След официалната част събитието премина в дискусия и всички гости имаха възможност да опитат много и различни видове мед, предоставени от Георги Гочев.

На събитието присъстваха представители на Жени ГЕРБ от Бургас, Айтос, както и граждани на Поморие.