12 години от живота си управителят на „Арт Ателие” Маруся Русева, прекарва в Созопол. „Той е моят въздух, там е душата ми!“, казва бургазлийката, благодарение на която съгражданите й често се усмихват след забавна постановка. Вече пет години Маруся води едни от най-добрите родни актьори в Бургас. „Само тук публиката аплодира артистите при излизането им на сцената“, сподели с усмивка пред екипа ни Маруся.

От малка тя е била на една ръка разстояние с едни от най-добрите на сцената - Стоянка Мутафова, Силвия Кацарова и покойния Георги Парцалев. „Като дете много обичах да гледам телевизия. Това да бъда толкова близо до тези личности, за мен бе като магия. Може би заради това и до ден днешен като видя табелата на Созопол ми става много приятно на душата“, разказва Маруся.

Тя е зодия Скорпион и се определя като изключително весел човек. Според нея смехът ще спаси света, а и човек не трябва да е фиксиран само в проблемите си. Свободното й време обикновено е вечер. „През уикендите има моменти, в които гледам само в една точка и цял ден не излизам от вкъщи“, признава Маруся. Определя себе си като добър слушател и събеседник. Маруся много обича да танцува на ретро музика, не понася поп фолка. „Приятно се чувствам в компанията на актьорите, които идват да играят тук. Гледам разбира се да им запазя личното пространство, защото в крайна сметка идвайки от София, повечето от тях си почиват от голямата лудница“, споделя Маруся. Освен че обича театъра, тя много харесва български автори и най-вече написаното от Йордан Йовков. Книгата, която е оставила трайно впечатление в Маруся е „Отнесени от вихъра“. „Преди две години препрочетох „Тютюн“, защото едно е да го четеш като ученик и съвсем по друг начин след време. Категорично отказвам да повярвам, че българинът е простак. Бай Ганьо дреме във всеки един от нас. Има разбира се много читави хора и смятам, че наред с лошото, трябва да се показва доброто“, счита Маруся.

Тя е жената, която често набляга на удобните дрехи. „Важното е в тях да има цветове. Харесвам да облека нещо, което да не ме напряга, не нося високи токчета. Подбирам дрехите си по цветове и всичко трябва да е съчетано с бижута, чанта, обувки, но в никакъв случай не съм суетна. Не нося грим и за мен да прекараш час, час и половина пред огледалото е безсмислено. На мнение съм, че човек трябва да е лицеприятен“, казва още Маруся. Признава, че има хиляди познати, но брои на пръсти приятелите си. Макар и да са малко, те са много истински за нея. „Както те могат да ми звъннат посреднощ, така и аз на тях. В никакъв случай не харесвам бастуни. Има един постолат за зодията ми. Сприятелиш ли се със Скорпион, освен ако не го разочароваш, той ти остава приятел до гроб“, казва Маруся.

Едва 22-годишна губи един от най-важните хора в живота си – баща си. Казва, че ако е бил жив, сега е щял много да се гордее с нея. „По време на постановката „Досадникът“ Сашо Кадиев пред препълнена зала ми благодари и точно в този момент се сетих за татко и затова как той щеше да се радва да чуе тези думи. Ние имахме много силна връзка и той много ми липсва“, споделя Маруся. Казва, че когато загубиш много близък човек, времето не лекува. Според Маруся колкото повече време минава, толкова ти е по-мъчно, защото точно този човек го няма в най-важните ти моменти. В личен план усмихнатата Маруся е свободна жена. Чувства се добре и смята, че който трябва да дойде, той ще се появи.