Модната къща е един от най-популярните производители на рокли, обувки, аксесоари, бижута, козметика и парфюми. Името Christian Dior е религия за стил, лукс и перфектен вкус.

Великият моделиер бързо осъзнава, че парфюмът е важна част от излъчването на жената. Ролята му да бъде невидим, но осезаем и завладяващ щрих в нейната личност - не подлежи на съмнение. И има защо. Той я кара да разцъфне и засияе в най-красивата светлина - пленителна и божествена като същество от друг свят. Цвят, модерност и артистичност са недостатъчни определения за това, което модата, парфюмите и козметиката на Dior добавят към образа. Те могат да преобразят всяко момиче в жена и обратното, вадейки на показ скритото Аз, дълбоко заключено под повърхността. Всеки продукт на марката е специален. Той е като живо създание с форма и цвят, с мирис на неподражаем лукс и качество.

Според световния дизайнер парфюмът Dior е удължение на роклята, незаменим довършителен атрибут за финализиране на женската визия. Той трябва хармонично да се вписва в живота на красавицата, да я откроява от всички останали и я прави щастлива, излъчваща любов. Продукцията на къщата Christian Dior е философия, която издига жената в култ и не спира да й напомня за нейното основно предназначение на света - да носи красота, нежност и женственост. Пример за това как една жена може да преобърне живота на хората край нея е майката на креативния творец - известна със своята елегантност и финес, подчертавани от нея с ефектни рокли, луксозни бижута и аромати. Тя е муза и вдъхновителка за много пиршества за очите и сетивата: рокли, бижута, червила и парфюми, закодирали любовта й към цветята. 

Dior често споделя, че марковите модели не трябва да са достъпни за всички, защото са произведение на изкуството и само истинските ценители ще усетят тръпка и страст, докосвайки всяко от чудесата на компанията. Оригиналните парфюми, гланцовете за устни, безтегловните пудри и ружове, разкрасяващи кремове, маски, лосиони и др. продукти са повод милиони мъже да се влюбят или поискат ръката на дамата до тях. Защото не е възможно една жена да е облечена в продукт на марката - рокля, обувки, шапка, спиращо дъха червило или ухание, провокиращо решителната крачка към чувствена и безпаметна любов - и да не предизвика възхищението на множеството край себе си.

Красотата на жената е във всичко, което носи и прави. Визия и поведение трябва да са в безупречна хармония и баланс. И за да не е прекалено напудрено и сладникаво излъчването, само малък щрих в грима или аксесоар в облеклото би могъл да контрастира на идеалната женска визия - също както малкото кристално топче от капачката на бутилка парфюм или сребърната панделка, готова всеки миг да се развърже и пусне на воля непослушното момиче, скрито в зениците на стилната консервативна бизнес дама.