Всяко десетилетие може да се запомни с модните си тенденции. Винаги има моден писък, на който сляпо се подчиняват както звездите, така и техните фенове. Началото на 21 век е особено ярко и дръзко по отношение на грима. Това е времето, в което пробвахме какво ли не, а за мнозина правилният стил се базираше на израза „колкото повече, толкова по-добре“.

Модата беше безрасъдна, а чувството за мярка - непознато за мнозина. И докато сега губим часове пред огледалото, за да изглеждаме естествено, то тогава нещата стояха по съвсем различен начин. Помните ли ярките сенки и трите слоя блясък, който трябваше да докара стъклен ефект на усните ни? Френски маникюр, вафлички в косата и автобронзанти. Всичко това бележи първите 10 години от новия век. Да си припомним някои от най-ярките проявления на модата тогава.

Цветните сенки за очи: лилаво, розово, синьо

Вижте снимките на знаменитостите от това време. Всяка втора е с ярки сенки на клепачите, които на всичкото отгоре са блестящи. Трябва ли да се върнем към тази мода сега? Надали. Ако толкова много искате цвят, не слагайте сенки, а очна линия. Гледайте тя да е по-тънка и ако може да не блести. На мода са матовите текстури.

Блестящ гланц за усти

Помните ли рекламите, на които блясъкът на моделите буквално капеше от устните им. И всички ние стояхме пред огледалото и нанасяхме огромни количества от гланца, за да получим огледален ефект на устните си. И хич не ни пукаше, че косата се залепяше за същите тези устни, а блясъкът се разтичаше. Все пак устните блестяха така изкусително. Трябва ли да се връщаме към тази мода? Моля ви, не. Този огледален ефект е в миналото и най-добре да си остане там. Все пак, ако все още ви се намира гланц за устни в чантичката, сложете мъничко в центъра на долната устна.

Ясно очертани устни

Тази модна тенденция е логично следствие от предната. Няма как иначе да задържите разтичащия се блясък, ако преди това не сте очертали устните си с молив. Преди 15 години обаче, модата изискваше моливът да е поне с тон по-тъмен от гланца. Трябва ли сега да се връщаме към това? Може, но не съвсем. Най-добре е с молив да се изрисуват целите устни, а не само контурите. Така ще имате по-естествен вид, а и гримът ще по-издръжлив. И една хитрост от професионалните гримьори. От центъра на горната устна направете една вертикална линия, която да е съвсем леко по-тъмна от естествения ви цвят. Така устните ще изглеждат по-обемни.

Вафлички в косите

Вафлените къдрици, обилно фиксирани с лак си бяха истински писък на модата. Сега все още се използват, но са в по-небрежен и естествен вариант. Трябва ли да се върнем към това? Би могло, но не и с онази сила от началото на 21 век. Можете да използвате вафличките, за да придадете обем, но те задължително трябва да останат скрити от горния слой на косата ви.

Яркият руж

Свежият цвят на лицето никога не излиза от ода. Само че, тогава малко се прекаляваше с ружа върху загорелите бузи. Пък и се използваха ярко-розови нюанси, кафяво и цвят теракота. Трябва ли да се връщаме към това? Не. Сега на мода е лекият и нежен руж, който е по-скоро намек и сияние върху кожата. Прасковенето и нежно-розовото са модните цветове сега.

Автобронзантите

Експериментите с изкуствения загар изиграха лоша шега на не една от нас. Не всяка жена има възможност да получи равномерен шоколадов тен и за това често се прибягваше до автобронзантите. Много момичета се разхождаха с леопардови петна на лицата и жълти ръце, с тайната надежда, че ще се научат да боравят с козметиката по-грамотно. Трябва ли да се връщаме към това? Не! Не! Не! Сега има бронзиращи пудри и с едно движение на четката можем да постигнем свеж вид. Има и матиращи кърпички, които ни позволяват да получим равномерен тен.

Първите години след 2000-та си има своя характерен стил. Освен кафяв руж и лъскави устни, това е времето на цветните кичури в косите, кърпите за коса в комбинация с огромни обеци. Да не забравяме и тънките вежди. Някои от модните тенденции трябва да си останат в миналото. Други обаче продължават да намират приложение, макар и леко променени. Можете да видите как са изглеждали звездите само преди 10-15 години ТУК.

 

Източник и снимки: Woman.ru