Три красиви дами работят в бургаската пожарна. С най-голям стаж в професията от всички е Цветомила Райчева. Брюнетката се труди вече десет години в пожарната в морския град. Галина Кръстева е втората смела жена, решила да гаси пожари наравно със силния пол. Тя работи от 9 години. От три години към двете се присъединява и Станислава Тодорова.

Жените и техните колеги отбелязаха днес професионалния си празник и почетоха паметта на загиналите си колеги. От началото на годината огнеборците са реагирали на 1 063 пожара от Бургаска област.

В сравнение с миналата година огнените стихии са по-малко. Това обяви директорът на бургаската пожарна комисар Васил Василев. Освен него, цветя в памет на загиналите поднесоха областният управител Вълчо Чолаков, заместникът му Владимир Крумов, директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, ПР-ът на бургаското пристанище Катя Николова, директорът на РИОСВ инж. Тонка Атанасова, директорът на БЧК-Бургас Виолета Радева.