19-годишната Ирена Иванова е новата „Мис Созопол“. Тя бе избрана за победителка от журито на конкурса, който се проведе снощи в Замъка в Равадиново.

Красавицата е зодия Риби, занимава се с художествена гимнастика и народни танци. Тази година ще е студентка в първи курс в Икономическия университет във Варна със специалност „Аграрен бизнес“. Нейният девиз е „Има ли желание, има и начин“. Ирена ще се представи на националния конкурс „Мис България“.

Подгласнички на „Мис Созопол“ станаха три момичета – 18-годишната Ралица Ненова и 16-годишните Магдалена Спиртова и Александра Загорчева. Наградата за лице на публиката отиде при 17-годишната Росица Джамбазова.

В конкурса участваха 10 момичета. Те дефилираха в три тура – с ръчно изработени корсети, рокли, палта и вечерни тоалети. Любопитно е, че корсетите са дело на стилистката Лили Джанг, която е личната дизайнерка на „Мис Китай“.

В началото на конкурса бе отбелязан рожденият ден на актуалната „Мис България“ Теодора Мудева, която преди това стана „Кралица на Бургас“ за 2018 г. Красавицата навърши пълнолетие. По този повод организаторите ѝ бяха подготвили торта, украсена с числото 18, която ѝ връчи лично „Мис Китай 2019“ Роузи Джу Син. Азиатката долетя от другия край на света специално за конкурса „Мис Созопол“.

Самата Теодора отпразнува рождения си ден с танц. Всъщност състезателката на клуба по спортни танци „Бургас 1975“ изпълни три танца един след друг заедно със своя партньор за радост на гостите на конкурса.

Още една годишнина беше отбелязана на събитието – конкурсът „Мис Созопол“ навърши 25 лета. По този повод на него присъства първата дама, която го е спечелила. Това е оперната прима Весела Нейнски, коронована през далечната 1994 г. Тя се изяви като водеща на настоящия конкурс, като не пропусна да покаже и певческите си умения.

Сред журито и гостите на събитието бяха много бивши и настоящи миски, бизнесмени и бизнесдами, дизайнери, архитекти и любители на женската красота.