Новата носителка на титлата Мисис Бургас е на 24 години и е най- младата участничка в тазгодишния конкурс за красота, съобщиха организаторите. Татяна Ламбова спечели безапелационно сърцата на журито и грабна короната. Мисис Бургас 2023 г е щастливо омъжена и е майка на 11- месечно бебе. Русокосата красавица е петкратен шампион на България по спортни танци, била е в топ 10 в класацията за спортни танци за двойки в света за 2016 г. В момента коронованата мисис завършва своето образование в Национална спортна академия със специалност спортни танци. Татяна обожава танците и всяка свободна минута се отдава на любимото си занимание.

Новата носителка на короната подкрепя редица благотворителни кампании, като основната и кампания като носителка на титлата Мисис Бургас 2023 г е осигуряване на храна и подслон за бездомните животни, както и борбата с насилието върху тях. Новата Мисис Бургас 2023 г ще представи страната ни на международния конкурс Мисис Планет 2023 г., който ще се проведе в Мексико.

Първа подгласничка на Мисис Бургас 2023 г. стана Теодора Иванова на 42 години. Тя е майка на две деца и любяща съпруга. Работи като консултант в една от най- големите агенции за недвижими имоти в морския град. Теодора ще представи града ни на националния конкурс Мисис България през есента в столицата. На трето място журито класира Диана Велева. Тя е на 39 години, майка на две деца и бизнес дама. Диана развива своя собствена концепция в ресторантьорския бизнес.

С корона от конкурса Мисис Бургас си тръгна и Дияна Койчева, красавица спечели титлата Мисис Бургас Туризъм Интернешънъл 2023 г. Тя ще представи страната ни на друг международен конкурс - Мисис Интернешънъл Туризъм. С приза лице на публиката бе отличена преподавателката по физическо възпитание и спорт Виолета Скочева.

Ослепителните участнички в конкурса Мисис Бургас 2023 дефилираха в тоалетите от най-новите колекции на известния бранд ДиКа и бургаската дизайнерка Мария Диомова.

За да бъде още по-приказна атмосфера в залата се погрижиха малките и изключително талантливи балеринки от Балетната школа за принцеси на Даниела Туртуманова.

Всички участнички получиха много подаръци осигурени от РЕФАН, Christian of Roma, Alina Beauty, Ashkan life, Prime Aesthetic Cener и други.

Гостите на събитието успяха да се насладят на уникалните вина на Винарска изба СТРАЦИН.

По традиция участничките в конкурса Мисис Бургас подкрепят благотворителна кауза. Тази година социалната кауза на конкурса за красота е продължение на кампанията на носителката на титлата Мисис България 2022 г. Гергана Станчева. Красавицата поема първа инициативата, проектирайки, изработвайки и монтирайки първите пейки за кърмещи жени в родния ѝ град Ямбол. Каузата за нея е лична, тъй като тя самата е изпитала необходимост от такъв тип съоръжение, ставайки майка преди малко повече от година. Така, първите специално проектирани пейки за майки кърмачки с повивалник и подлакътници биват монтирани в Ямбол.  Вторият град, в който красавицата инициира поставянето на такава пейка е Пловдив. Бургас ще бъде поредният град, който ще има такъв тип съоръжение, благодарение на участничките в конкурса Мисис Бургас, които застават зад каузата.

Партньор на благотворителната кампания за поредна година бяха Лаборатории ЛИНА. Най-голямата верига лаборатории в региона е сред фирмите, които винаги подкрепят и са съпричастни с каузите на конкурса.

Гостите на церемонията също подкрепиха инициативата. Те се включиха в благотворителна томбола, чрез която се събраха значителна сума пари, с които ще се проектират и изработят модерните съоръжения.

Най- красивата омъжена жена на Бургас за 2023 година беше избрана на бляскава церемония в хотел България с подкрепата на "Генев СПА ".