Обещание, което си е дала още като дете популярната актриса Гергана Стоянова, успя да изпълни в родния й град. Стоянова бе специален гост на премиерата на новия роман на Нели Арнаудова.

Нетърпелива тя представи пред десетките гости учителката си по история Станка Радойнова. Тя е била учителка и на майката на актрисата.

В паузите от представянето на книгата, Гергана побърза да разкаже колко много е уважавала и продължава да уважава своите учители. „Само като ги гледах в очите и запомнях всичко. Това беше съвет от моята майка, която стои сега пред мен.

В един от часовете тогава другарката Радойнова ми каза, че ще радва на това как ще продължим да живеем в 21 век, а тя може би не, защото ще е доста възрастна.  Аз отговорих, че още повече ще се радвам, ако заедно се видим в 21 век. И това вече е факт. Ние сме заедно, и дори 21 години след започването на века”, емоционално каза Гергана Стоянова.

Думите й предизвикаха бурни аплодисменти, както и огромно желание да се види коя всъщност от гостите е една от любимите й учителки.

Жената  изглеждаше скромно, бе застала до майката на Гергана, а очите й бяха пълни със сълзи. Освен това стана ясно, че въпреки напредналата си възраст, г-жа Радойнова посещава Дома на писателя всеки ден.