Навръх 8 март стотици жени в третата възраст приветстваха идеята на ГЕРБ за професия „Баба“ с 460 лв. заплата за гледане на дете. Акцентът в предизборната програма на партията беше представен пред членове на пенсионерските клубове в комплексите „Зорница“ и „Долно Езерово“ в Бургас и в село Дюлево, община Средец, от водача на кандидат-депутатската листа Ивелина Василева и колегите й Димитър Бойчев и Диана Йорданова.

Предложението на ГЕРБ е ако майката се върне на работа през първата година на майчинството, държавата да дава минимална работна заплата на човека, който се грижи за бебето й, докато то стане на възраст да посещава детска градина. Тъй като най-често бабите се грижат за внучетата, затова нарекохме идеята си образно професия „Баба“, каза Ивелина Василева. „А може ли и дядовци“, провикна се гостенин на осмомартенското тържество и предизвика оживен смях в залата. „Може“, успокои го Василева.

Жените посрещнаха много позитивно други приоритет на ГЕРБ  - за двойно увеличение на заплатите на учителите. Както и за ежегодно вдигане на всички пенсии.

Ивелина Василева и Диана Йорданова зарадваха възрастните хора с най-различни семена за градински цветя. И обявиха старта на конкурс за най-красива градинка.