Петра Мартинакова е бранд мениджър и дерматолог на Alissa Beauté. Италианската биокозметика съчетава естествени природни продукти и високотехнологични комплекси, разработени в лаборатория.
 
Петра Мартинакова беше в Бургас за трейдинг семинар. Ето и нейните съвети за бургазлийки, които искат да изглеждат добре.
 
UV - защита
 
Спецификата на климата в Бургас е такава, че жените тук винаги трябва да се предпазват от слънчевите лъчи. Дори и в облачни дни ултравиолетовите лъчи проникват в кожата и унищожават структурата на колагена.
 
Така че, винаги използвайте слънцезащитен крем. Той трябва да е висок фактор.
 
Антиоксиданти
 
Не забравяйте антиоксидантите, съветва Петра Мартинакова. Те имат свойството да забавят окислителния процес. Стремете се в диетата ви да има много витамини. Пептидите, ензимите и особено коензим Q-10 са изключително важни за красивата кожа.
 
Хидратация
 
Не забравяйте да пиете вода. Много вода, защото кожата има нужда от нея.
 
Правилна грижа
 
Ежедневните козметични продукти съдържат ниски нива на активни съставки. Така че те могат да се използват спокойно и безпроблемно. С тях една жена не може да прекали и да навреди на кожата си. Има обаче съставки, които трябва да се използват само в специализираните салони и под надзора на специалист.
 
Такива са продуктите, които съдържат киселина, например. Ретинолът също трябва да се използва с мярка и под контрол. Много е важно професионалистите - дерматолози и козметици да дават адекватни съвети, как една жена да се грижи за кожата си и в домашни условия.
 
25+ , 35+, 45+...
 
Много млади момичета смятат, че ако използват превантивно козметика за по-възрастни ще избегнат бръчките или стареенето на кожата. Твърдо НЕ! Младите момичета не трябва да използват козметика за по-възрастни, категорична е Петра Мартинакова.
 
Младата кожа се нуждае единствено от хидратация. Агресивните съставки, които не са предназначени за нея, няма да й помогнат.