Дебелите и максимално естествени вежди са актуални тази година. Това каза пред Gramofona.com топ козметикът от Бургас Калина Апостолова. Тя е представител на водещата козметична фирма „Антоанет“. Дебелите вежди правят погледа по-изразителен, по-свеж и младежки, споделя Калина.

Козметикът казва, че преди време на мода са били тънките и почти незабележими вежди. Тогава много жени са нанесли серизони щети по тях и към днешна дата косъмчетата вече не могат да пораснат.

За справяне с проблема, Калина препоръчва метода „Микроблейдинг“. „Това е вид татуиране или перманентен грим, който се класифицира като полуперманентен грим. Използва се много фин резец,с който се имплантира пигмент в епидермиса на кожата“, обясни Калина.

Тя отбелязва, че процедурата и резултатите са различни от тези на перманентната пигментация. По думите й микроблейдингът се използва, за да се създаде 100 % натурален и перфектен вид на веждите. Калина отбелязва още, че резултатът е толкова естествен, че почти е невъзможно да се забележи щриховането на косъмчетата.

Тя съветва дамите да не влизат в конфликт с природата, а да се придържат към естествената форма на веждите. „Обикновено тя стои най-добре на лицето. Добре оформените и поддържани вежди могат да Ви спестят много време от сутрешния грим. Променяйки формата на веждите, винаги трябва да имате предвид индивидуалните особености на лицето и възрастта си“, допълва Апостолова.

Колко често трябва да почистваме веждите си и какво ще посъветва дамите, може да прочетете в интервюто на Gramofona.com с топ козметикът Калина Апостолова.

 

Снимка: spacenterharmony.wordpress.com