Голяма част от бургаските абитуриентки тази година ще бъдат с рокли-убийци. Не бързайте да затаявате дъх, обаче. Просто изборът на много от младите момичета е напълно неподходящ и ефектът ще е по-скоро да "убие" свежестта и естествената им красота. Не особено ласкавото мнение е на дизайнера Йордан Бъчваров. Модният експерт признава, че за първа година буквално е втрещен от избора на много от младите момичета. Смята, че тази година кичът просто ще властва в нощта на баловете в Бургас.

 „Не мога да разбера какво е това модно течение -  да видиш снимка в интернет и да кажеш: "Аз ще бъда с тази рокля", без да си се погледнал в огледалото! Избират цветове, които въобще не подхождат на определеното дете. Избират модели, които не са за тяхната физика“, коментира пред Gramofona.com собственикът на модната марка „LABARUM“.

За тазгодишните балове Бъчваров облича десет момичета, от които само едно се е вслушало в неговите съвети. Категоричен  е, че за догодина сериозно ще се замисли дали да шие рокли за бъдещите абитуриентки.

„Дойдоха по-рано, поръчаха си рокли, а след това решиха да направят хиляди промени по тях. Неприятното е, че не са наясно какво искат, но и не се вслушват в нашите съвети“, обясни Бъчваров. Подобна била ситуацията и при много негови колеги.

Една от зрелостничките дошла със снимка на вечерна рокля, видяна в интернет и я пожелала. „Прекрасно, но не правим роклята по модела, а я променяме. Това, че вземат идеи от световната мода, е много хубаво, но там има много ръчна изработка, а ние българите сме изобритателни и решаваме да променим цветове и всичко“, поясни модният експерт.

Въпреки кичозната картинка, в която събра 70 % от бургаските момичета,  Бъчваров казва, че със сигурност ще има и прекрасно облечени бургазлийки.

Макар и със закъснение, той съветва абитуриентките да бъдат облечени на бала си със семпли рокли, които могат и след това да носят. „Не е необходимо да харчат много пари за безумни тоалети“, съветва още дизайнерът. Според него най-актуалните цветове тази година са червеният, черният, зеленият и жълтият. Къса или дълга рокля – всичко зависи от структурата на дамата, категоричен е Бъчваров.

Снимка: svetatnajenite.blogspot.com