Бургазлийики са като истински бразилки на плажа. Това лято хит сред банските е бразилката, показа репортерска проверка на Gramofona.com. В комбинация с бриджитка, бургаските дами са облечени по последен писък на модата. Презрамките на горнището могат да се носят като сутиен, минавайки през раменете. Дамите могат да прекарат презрамките и през врата.

„Тази година бразилките са по-изрязани. Направени са с два пласта материал на предната и задната част. Ефектът, който се постига е повдигане на ханша, което придава и по-кръгла визия”, обясни Иван Бостанджиев, който е собственик на бутиков магазин в центъра на Бургас.

Горнищата на половинките бански  са триъгълници с геобразни плънки, които повдигат и правят по-кръгла форма на бюста. Най-актуални  цветове на банските  са червен, розов, коралов, тюркоаз и флоралните мотиви. През лято 2016 се отличава и  морскосиният цвят. Класика си остават белите, черните и бежавите цветове.

За по-спортните натури и любителки на плуването най-подходящ е целият бански. „Тези модели дават удобство при плуване. Също така изглаждат силуета и придават ефект в талията и ханша”, обясни Иван.

При аксесоарите световен хит е паерото. То е сатенено, копринено и памучно като има няколко варианта на използване. Дамите може да го носят върху банския като рокля, туника или блуза. По-екстравагантните може да го сложат и вечерта с тениска или потник.

Капелите си остават класика, но на модния хоризонт това лято излиза бомбето, което е unisex. То се среща в електриково жълто, оранжево и зелено като се комбинира със съответния цвят бански.

„С такава шапка заявявате присъствие независимо къде сте- на улица, плаж или заведение”, уточни Иван.

Мъжете също се открояват в плажната мода. Още от отдалече те се забелязват с електрикаво зелени и оранжеви къси шорти. Модерна комбинация е черният цвят със зелен или оранжев кант. По-нестандартните цветове са розов и зелен, които се съчетават със сив, черен и червен.