Бургазлии и бургазлийки отделят почти наравно време в козметичните салони, каза за Gramofona.com козметикът Милена Петрова. В салона, в който тя работи, освен дами, влизат и доста мъже. Милена е на мнение, че бургазлийки определено са доста поддържани. Освен за своята кожа, те полагат грижи и за цялостната си визия.

От силния пол освен за веждите и маникюра си, държат много и на кожата на лицето.
Милена припомня, че е най-големият орган в човешкото тяло и грижите за лицето трябва да са непрекъснати.
„Кожата се влияе от външни фактори като замърсения въздух, слънчевите лъчи, водата и храната, която поемаме. Хората от Родопите имат по-чиста кожа от бургазлии“, счита козметикът. Милена казва още, че едно от необходимите условия за красиво лице, това е хидратираната кожа.


Ето какво ни съветва тя за красотата на нашето лице.
 

Хидратирана кожа
Златното правило за поддържаното лице е то да е хидратирано. За целта трябва да пием много вода и да наблягаме повече на плодовете и зеленчуците. За красива кожа алкохолът, кафето и цигарите не са препоръчителни. Всеизвестно е, че те влияят изключително неблагоприятно върху организма ни.
 

Качествена козметика
Милена Петрова съветва да внимаваме, когато избираме козметика си за лице. Преди да закупим кремове или лосиони от аптека, задължително трябва да се консултираме със специалист. Масовата козметика от кварталния супермаркет крие рискове за кожата, предупреждава Милена.
Тя винаги съветва своите клиентки да не купуват от масовата козметика, а да разговарят с експерт, който да ги насочи към най-подходящият за тях продукт. Като професионалист Милена препоръчва използването само на медицинска или био козметика.
Освен да се посещава редовно козметик, кожата трябва да се поддържа и в домашни условия. Хубаво е тя задължително да се мие с вода и ексфолиант. След това да се почисти с тоник и да се нанесе крем за лице.

Момичета на 20, 30 х2
Освен че всяка кожа е различна и изисква индивидуални грижи, жената трябва да се съобразява и с възрастта си. Хубаво е след 25 години да се прави поне веднъж месечно масаж, а след 30- те задължително на всеки две седмици, съветва козметикът.
Най-допусканата грешка от дамите е да нанасят грим след почистване на лицето. Кожата трябва да си почине и улегне след процедурата.

Милена Петрова работи от осем години и има клиентки от три поколения. Съветът й към дамите е редовно да поддържат своята кожа с правилно подбраната козметика, за да се запазят красиви през годините.