Благотворителният бал на „Мисис Бургас“ ще се проведе на първи декември в Гранд хотел и СПА „Приморец“. Бургаските красавици, носителки на титлите „Мисис Бургас“, техните подгласнички и участнички през годините на провеждане на конкурса ще се обединят в подкрепа на децата и техните родители от Център за обществена подкрепа „Цветница“ в община Малко Търново, който център е част от най-голямата благотворителна организация на Католическата екзархия в България „Каритас“. Това съобщават организаторите на събитието.

В социалното заведение в пограничния град е създадена общност от деца и семейства с различни потребности. Освен от Малко Търново центърът е посещаван и от живущи в съседните села Стоилово, Граматиково и Звездец. Негови посетители и ползватели на социални услуги са деца на различни възрасти, като най-малките посетители са пеленачета с техните майки.

Освен с обичайните материални и финансови потребности, с които ще бъде подпомогната дейността на социалното заведение, участничките в благотворителния бал ще се ангажират лично и ще посетят социалното заведение. Красавиците ще се срещнат с децата и техните майки, ще разкажат интересни истории от своя живот, ще дарят книжки и ще прочетат приказки на малчуганите, ще дарят рисувателни материали и интересни занимателни игри. Вълнуващи дейности са подготвени и за майките на децата от центъра за социална подкрепа.

Целта на кампанията на благотворителния бал на „Мисис Бургас“, освен да подпомогне материално центъра, е да покаже колко е важно общуването в днешното съвремие, приемането на различията и подкрепата на всички общности, в стремежа за изграждане на едно социално здраво общество. Именно затова и мотото на първия благотворителен бал на „Мисис Бургас“ е: „Красотата отваря сърцата на хората и обединява!“