Ако си мислите, че в хубавите заведение няма да ви пуснат по маратонки, а спортните долници са само за фитнес, по-добре се огледайте.
 
Тоталният хит на 2016 е athleisure - стилът, при който спортните дрехи не са за спорт. Ако в периода 1990 - 2010 год. беше модерно да позираме в провокативно облекло и да мислим, че "новите устни" решават проблема, то сега ситуацията е коренно различна.
 
Забравете 15-сантиметровите токове и прилепналите рокли. За да сте модерна през 2016 трябва да практикувате детокс, пилатес, да обичате семена от чиа и авокадо и да спортувате активно. Дори и римляните не са приемали така буквално израза "Здрав дух в здраво тяло".
 
Съвсем естествено дизайнерите също се увлякаха по новата тенденция. Карл Лагерфелд е човекът, който би камбаната през 2014, когато показа маратонки в колекцията си за Chanel.
 
А когато няколко дни по-късно Раф Симънс приши кристали на маратонките за Dior, никой не се учуди. Просто всички хукнаха, все още на токчета за маратонки. Спортният стил е правил опити да се наложи и преди в годините, но едва когато се промени начинът на мислене и стилът на живот, Athleisure успя да се наложи.
 
Защото това е стил, който обединява функионалното и модното. Удобно е, не притеснява движенията и най-важното - изглеждате прекрасно и се чуствате комфортно независимо от повода.
Добрата нова е, че това е стилът, който ще властва поне до 2020 год.
 
 
 
Източник и снимки: Woman.ru