Актрисата Амбър Хърд е жената с най-красивото лице в света и най-плътно се доближава до пропорциите на златното сечение на древните гърци, пише Дарик, позовавайки се на в. "Дейли мейл".

Според специалист по лицево картографиране втора в класацията е Ким Кардашиян, а трета - Кейт Мос. Компютърните анализи установили, че лицевите пропорции на Амбър се покриват до 91.85 процента със златното сечение на древните гърци, изразено с числото Фи. Следвайки същите критерии изследването констатирало, че Ким Кардашиян притежава перфектните вежди, Скарлет Йохансон - най-съвършените очи, а Риана е с най-прекрасен овал на лицето. Висока оценка получава и Емили Ратайковски за своите изящни устни.

Трийсетгодишната Хърд, която е в процес на развод с Джони Деп, била изследвана с последните технологии за лицево картографиране от лондонския пластичен хирург д-р Джулиан де Силва. Той анализирал 12 ключови маркера по физиономията на красавицата и установил над 91.85 процентово съвпадане със златното число Фи - 1.618.

Снимка: ezine.bg