Александра Тодорова е победителката в конкурса „Кралица на Бургас“ за 2024 г. Русокосата чаровница беше предпочетена от журито в конкуренцията на 15 други момичета. Красавицата е на 17 години, висока 177 см. Александра ще представи Бургас в конкурса „Мис България 2024“, който ще се проведе през есента в столицата.

На второ място се нареди 16-годишната Рая Петкова, ученичка в Търговската гимназия.

Трета е Денислава Дерменджиева, която учи за медицинска сестра в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Престижната категория „Лице на публиката“ покори 17-годишната Калия Илчева, ученичка в Профилираната гимназия за романски езици „Г. С. Раковски“ – Бургас. Тя получи най-възторжени аплодисменти от зрителите в Летния театър.

Гимназия „Раковски“ имаше най-много представителки на тазгодишния конкурс – три. Освен Калия красивото лице на училището защитаваха единадесетокласничката Александра Грудова и деветокласничката Никол Михайлова. Каката взе приза за най-фотогенична участничка, а Никол получи лентата за най-перфектно тяло.

Всички 16 участнички получиха награди от организаторите и спонсорите на конкурса. В журито, чиято численост надхвърляше тази на претендентките за „Кралица на Бургас“, бяха собственичката на конкурса „Мис България“ Ирина Папазова, офицерът на боен кораб Десислава Димитрова – носителка на короната „Мисис Бургас 2024“, певецът Стефан Илчев, дизайнерът Стоян Радичев и др.