Създателят нa музикални звезди Стефан Диомов и оперната певица Весела Нейнски бяха част от журито на конкурса Мис Созопол 2016, което единодушно избра за победителка Янита Димитрова. Лентата и короната на 17-годишната красавица връчиха Мис България 2015 Марина Войкова и кметът на Созопол Панайот Рейзи. Надпреварата бе част от веригата Мис България, а Янита ще се състезава с останалите 24 участнички за голямата корона на финала, който ще се проведе в края на годината.

Нейни подгласнички станаха Павлина Дичева, Радина Василева и Звезделина Каравелова. Лентите и короните им бяха поставени от лицензиантката на конкурса Мис България Ирина Папазова, Мис Созопол 2015 Калина Жейнова, Кралица на Бургас 2016 Рени Радева, Мисис Бургас 2016 Мая Великова и Малка Мис Бургас Анна-Рая.

Гостите също се включиха в гласуването. Чрез своите аплодисменти избраха  Лице на публиката да стане самата победителка в конкурса Янита Димитрова. 11 - те участнички дефилираха в три стандартни тура - с дизайнерските облекла, с бански костюми и официални рокли.

Хореограф на конкурса бе Нели Вакъфова, а гримьор Арсена Андреева. Между туровете гостите бяха забавлявани от финалистката от Х фактор Ренета Ганева, уникалното огнено шоу на Ф4, които са печелили титли в Германия и Сърбия, както и водещия на конкурса Мис Созопол Искрен Пецов, който изпя няколко летни парчета. Веднага след конкурса техният колега Рафи, който беше гост на събитието, излезе на сцената и си направи поредица от селфита с победителките.

Снимки - инж. Пламен Колев за ХайЛайф