Симпатично намигване към миналото, романтика и малко металически блясък за разкош. Това са тенденциите за тази пролет, разкрива журналистката Мими Спенсър за британското издание DailyMail. Ето и нейните съвети, които са подходящи за всяка жена, навършила 40. Високата талия и гигантските обеци ще диктуват пролетната мода през 2016 год.

Така любимият на мнозина цвят корал отново ще е модерен. Този нюанс обаче е особено коварен и може да превърне тена на лицето ви в уморена маска, ако не внимавате. Можете да изберете малко по-светли или тъмни нюанси и да ги комбинирате с топло кафяво.

Металическият отблясък придава шик. Дизайнерите го обожават, защото е ефектен на модния подиум. На улицата обаче трябва да се подходи малко по-умерено. Хубаво е леко да ги приглушите и да не прекалявате с аксесоарите. Забравете за сребърната очна линия. Ако искате метален нюанс в дрехите си, по-добре да изберете бронзов оттенък. Златното и сребърното идват свръх добрия вкус. Леко прозрачните блузи, но с много принтове са чудесни. Плетивата на една кука в България може и да звучат странно, но на Острова са хит.

Обожавате Викторианската епоха и романтичните дантели? Дошло е вашето време. Изберете ретро принтове, закачливи къдрички и бастички и ги съчетайте с дънки и боти. И докато сте на ретро вълна, не пренебрегвайте жабото. То вече не е само по ризите, но е част и от роклите. Придава любопитен стил.

Тази пролет райето ще е във вихъра си. Не просто някакви семпли и дискретни райета, а огромни ленти, точно като на пешеходна пътека. Не е задължително райето да е хоризонтално. Вертикалните и странични ивици също ще са хит, но ако страдате от главоболие, внимавайте какво точно райе си избирате.

Спортният стил тази пролет си припомня модата от 90-те. Гигантски качулки, цветни принтове върху якетата и копринени панталони.

Денимът буквално наводнява модните подиуми. Някои дизайнери обличат моделите си в дънки, риза от деним и сако от деним. Рокли, широки ризи и широки панталони от деним. Ако не внимавате най-вероятно асоциацията, която човек ще си прави когато ви види е за разхождаща се палатка. Не случайно повече от десетилетие тесните дънки бяха неотменна част от гардероба на всяка дама. Сега дизейнерите се опитват да ни накарат да носим по-свободни модели. Изберете по-бледи нюанси.

Ръкавите тази пролет също са пуснати на свобода. Колкото по-широки и големи, толкова по-добре. Разкроени или така наречените буфан ръкави. Всичко, което придава обем се препоръчва от дизайнерите. Все пак когато подбирате блуза или риза, не забравяйте, че не сте героиня на Дикенс, а модерна жена от 21 век. Така, че по-умерено с историческите драми в тоалета.