Военният фотограф Маргарита Иванина представи в Бургас своята изложба „Насаме с природата“. Иванина работи към Министерството на отбраната на Руската федерация, но освен живота на армията, тя обича да запечатва през фотообектива си и красотата на природата.

Интересното в нейните снимки са, че те не са правени с цифров фотоапарат. Всеки един от фотосите е сниман по стара технология и след това е проявяван в тъмна стаичка. Така, според нея, кадрите стават уникални. Експозицията „Насаме с природата“ е част от изложба, в която освен природни забележителности, руски художници показват и православните храмове.

Двете експозиции бяха подредени в културен център „Морско казино“ и идват в Бургас по идея на Международната творческа асамблея благотворителна фондация "Славянски традиции". На официалното откриване на изложбата присъства президентът на „Славянски традиции“ Олга Молагина. Тя подари на община Бургас картина от изложбата.

Председателят на комисията по туризъм към местния парламент Живко Табаков обеща картината да бъде поставена в обновената зала на съветниците, където се провеждат заседанията на постоянните им комисии.

„Изкуството и културата винаги са били в основата на дълбоката връзка между България и Русия. Благодаря ви за развитието на културно-историческия туризъм в региона, като се надявам да продължим успешното сътрудничество”, коментира Табаков.