Изложба с над 100 творби на участници от България, Турция и Украйна предизвика сериозен интерес сред любителите на изобразителното изкуство в Бургас. Двигатели на експозията са талантливи художници и галеристи от трите държави.

Художествената изложба "Цветни срещи" откри в НХК снощи ръководителят на частна школа по художествени изкуства „Yuliia Krasovska Art School“ Юлия Красовска. В интересния проект й партнират международният галерист и собственик на Pinelo Art Gallery в Истанбул Джем Юстинер и Ясемин Дорян  - собственик и ръководител на частно училище по художествени изкуства Doryan Art в Измир.

Организаторите на изложбата Юлия Красовска, Джем Юстинер и Ясемин Дорян (отляво на дясно)

Красовска бе изключително щастлива, че за пореден път подобна изложба с различни и много интересни картини от трите страни е факт. Експозицията ще бъде отворена за посещение от 23 до 26 ноември на втория етаж в НХК.

„Редовно в Бургас правим международни изложби, за да могат бургазлии да видят не само творби на български художници, но и от други държави. Темите на картините са много различни. В експозицията може да видите любими пейзажи на ученици, да видите кой, какво усеща и харесва, любими животни“, каза развълнувана Юлия. Сред картините намери място и творба на журналистката от новинарския сайт Gramofona.com Десислава Генева.

Събитието бе уважено от зам.-кметът по „Култура и туризъм“ в община Бургас Диана Саватева, която сърдечно благодари на Красовска за прекрасната инициатива.

Изложбата „Цветни срещи“ стана факт и с подкрепата на Почетното консулство на Украйна в Бургас.  Поздравление към участниците направи Лариса Михалева - секретар на почетния консул Димитър Караненов.