"Черкаски хроники" е документалната лента, чрез която Йордан Радичков ще оживее на бургаска сцена от 18:00 часа на 23 юли (вторник). Прожекцията е по случай 90 години от рождението на знаменития български майстор на късия разказ и неподражаем драматург. Организира се с подкрепата на Регионална библиотека "Пейо Яворов" и Гранд Хотел и СПА Приморец и е част от четвъртото издание на Burgas International Film Festival (BIFF).

Входът за прожекцията е свободен, всички са добре дошли. Събитието ще се проведе в конферентна зала "Ахело" на партньора на престижния филмов форум - Гранд Хотел и СПА Приморец, приобщавайки знаковия бургаски хотел към локациите на международния кинофест.

IV Burgas International Film Festival обхваща дните от 19 до 25 юли 2019 г. "Замисленият като регионален черноморски филмов фестивал вече порасна" - каза директорът на формата Емил Ованесов. Програмата на феста за 2019 включва седем пълнометражни и десет късометражни филми от България, Унгария, Турция, Италия, Русия, Сърбия, Португалия и Мексико.

BIFF бе открит с дебютна изложба на талантливия млад фотограф Кирил Пейчев. Специални акценти в програмата на кинофеста са и два майсторски класа. Техни водещи са актьорът и режисьор Мариан Вълев и великолепният Теодор Ушев, чийто анимационен филм „Сляпата Вайша“ беше сред номинираните за наградите „Оскар“ през 2017 г.

Награждаването на Burgas International Film Festival (BIFF) предстои в късните часове на 25 юли. Победителите ще избере петчленно жури в състав: италианският фотограф Алесио Максимилиан Шродер, турският режисьор Илкер Савашкурт, режисьорът Ирена Даскалова, унгарският продуцент Вики Река Киш и режисьорът Анна Горанова.

Междувременно, не пропускайте да видите някое от предложенията на Burgas International Film Festival. Част от тях е единствената документална лента, в която Йордан Радичков оживява - "Черкаски хроники".