Тази година великденските празници в Бургас стартираха с много творческа пъстрота с благотворителна изложба на Мария Даскалова в полза на детският талант в България - "Нека детските мечти да полетят". Изложбата на MimArt може да бъде видяна през целият месец Май в Галерия Богориди и очаква да докосне сърцата ви - в името на детските мечти!

Бургас е първата морска спирка от която стартира Националната инициатива на MimArt в подкрепа на талантливи деца от социално слаби семейства.

Чудесата се сбъдват когато вярваме в тях и на самото откриване млади таланти от Бургас подкрепиха благородната кауза на МimАrt с вдъхновяващи изпълнения в помощ на своите връстници и разпалиха огъня на съпричастието към децата, които съдбата е дарила с талант, но ощетила в битов и социален план.

"Дадохме старт на нещо красиво и вярваме, че доброто ражда добро!", споделя един от организаторите на благотворителното събитие Ели Иванова, собственик на салон ЕЛИ ЕСТЕТИКА Бургас. Благородната кауза беше подкрепена също така с участието на Сабина Атанасова, собственик на Bistro BONELA ( кетеринг) и винарската изба Златен Рожен.

Тази творческа инициатива пламва още преди 15 години в душата на младата художничка Мария Даскалова предизвикана от трудностите с които се сблъсква авторката в чужда страна. В изкуството намира утехата и силата да продължи да се бори и развива своите проекти в които вярва толкова много както и нейният катарзис и ново начало. И на свой ред, чрез изкуството, което я е спасило, тя иска да помогне на децата - творци. Искаме да бъдем полезни на повече талантливи деца от социално слаби семейства и да им дадем възможността да се развиват творчески.

Всеки може да открие своята емоция в пъстрите, светли и триизмерни картини на авторката Мария Даскалова- изляла свойте чувства върху платната.