Художникът Стефан Кулев представя своя изложба живопис в бургаската галерия „Неси“, съобщиха от там. Тя ще бъде открита на 8 юли от 17 до 19 часа. Експозицията ще може да се види до 27 юли.

Стефан Кулев е варненски художник, който се откроява с великолепната си, чиста и изящна живопис. Той изгражда картинното си пространство чрез цвета, чрез живописните мазки и жестове, които постигат впечатляваща хроматична тъкан на платната. Tой засилва въздействието на чистия живописен език като самостоятелен феномен, който не разказва за нещо друго, а преди всичко представя себе си като структура, като автономен израз и артистичен ритуал.

Стефан Кулев е поетичен живописец, който се е отдал на естетическото съзерцание, при което се любува на визуалната и сетивна красота на своя образен свят, пише изкуствоведът Румен Серафимов. Художникът предпочита стиловата сфера на модерната абстрактна живопис, която се обръща не към интелектуалното и умозрителното, а към изтънчения живот на емоциите, към светлите полета на духовната радост, която в Шилеровия контекст е смисълът и мисията на изкуството.