Ученичка на известната бургаска музикантка Пени Ставрева участва в Националния фестивал за нови детски песни „Детска мелодия на годината”, който се организира от Сдружение „За българска музика и изкуство”, научи Gramofona.com.

Единствена допусната до финала от Бургас е 10-годишната Александра Георгиева. Гласовитото момиче ще изпълни на 22 декември в НДК, когато е галаконцерта, песента  „Чуден знак” в дует с 13-годишната Александрина Механджиева от Благоевград.

Песента, с която двете момичета ще се борят за голямата награда е написана от Христина Димова, а композитор е Светослав Лобушки.

Четвъртокласничката от ОУ „Васил Априлов” пее от съвсем малка, разказа пред екипа ни майката на Александра-Ирина. Талантливата бургазлийка се е явявала и печелила редица музикални конкурси. Освен индивидуалната подготовка при Пени Ставрева, Александра е част школата на  популярния диригент Милена Добрева.

Като всяко дете и Алекс обича най-много да играе през свободното си време. Иначе е перфектна както в училище, така и пред микрофона.

Дуетната песен може да чуете по всички радиопрограми на БНР, а от 1 октомври видеата на песните могат да бъдат гледани в Ютуб и ТВ Е-кидс. Фестивалът „Детска мелодия на годината”

стартира на 22 март тази година с двумесечен срок за набиране на нови детски песни за деца до 14г.,  от които професионално жури избра 14 песни да продължат участието си във Фестивала.