На 11 август от 16:00 ч., в „Комплексен онкологичен център – Бургас„  ще се открие изложба от поредицата артинициативи под мотото „Продължаваме“.

Кампанията е създадена преди 3 години  от д-р Константинов и неговия екип от Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология – София, чийто еднокилометров коридор и топла връзка с Лъчетерапевтичния комплекс, е превърнат в уникално по рода си арт терапевтично пространство.

40 художници ще се  включат в това издание на благотворителната инициатива с над 200 свои произведения, съобщиха от пресцентъра на КОЦ-Бургас.

Зад логото на инициативата стои световноизвестният график Димитър Анастасов, който освен участник в експозицията в Бургас, ще уважи и присъства лично на откриването. Координатори на проекта са Бистра Стойчева, Димитър Анастасов и Лора Касабова.

В това необикновено пространство картините ще бъдат подредени по един въздействащ и хармоничен начин от галеристката Бистра Стойчева и плеяда от български творци.

Гости на откриването ще бъдат не само пациенти, лекари, творци и приятели, а и Тони Димитрова, Стефан Илчев и Ефтим Чакъров, които подариха песента „Продължаваме“- „ Животът“ по стихове на Пепа Таракчиева.

Проф. д-р Бозов, управител на КОЦ-Бургас, прегърна идеята за необходимостта от превенция на заболяването по начин, който от години е част от лекарските практики извън граница.

Съгласието му е с факта, че изкуството е неделима част от душевността на всеки човек, дава възможността на творците, участващи в кампанията „Продължаваме“да достигнат и подпомогнат чрез своеобразни арт терапии възстановяването и комфорта на пациентите и близките им.

Така и „Комплексен онкологичен център- Бургас“ начело с проф. д-р Бозов и екипа му стават членове, защитници, съмишленици и приятели на инициатива „Продължаваме“ чрез обособяването на арт терапевтични пространства с периодично сменящи се експозиции- пространства на територията на лечебното заведение.

Сигурно много хора ще се запитат защо една болница, вместо да лекува пациентите, трябва да се занимава с изложби и изкуство.

Неизменна част от цялостния процес на лечение на един пациент е не само лечението на физиката му,  а и възстановяване на баланса, хармонията и камфора на душата му. „Здрав дух, в здраво тяло“- стара българска поговорка, която в днешния забързан живот е особено актуална.

В КОЦ- Бургас инициативата „Продължаваме“ достигна с любезното партньорство на „Шенкер“ ЕООД- национален логистичен партньор на инициативата.