Росен Димитров предлага едни от най-интересните и оригинални сувенири в Лозенец. Дюкянът където търговецът продава е малък и спретнат и се намира на метри от кметството на населеното място. Уникалните корици на тефтерите, които Росен предлага, се продават като топъл хляб. Те са изработени от 150-годишно дърво от Еленския балкан, разказа пред Gramofona.com Росен.

На красивото място той има къща и чрез дневниците е решил да предаде истинския планински дух и по морето. На влизане в дюкяна всеки разпитва Росен от къде е интересната табела на обекта му. Всъщност тя е дърво, намерено на плажа, което Росен сам дооформя и поставя на магазина си.

Изборът на сувенир при Росен е голям, а най-продавани са чашите му с ликовете на известни политици. Най-често българите си избирали чаша с образа на Тодор Живков от носталгия по него. Руснаците пък били впечатлени от тези, на които се вижда техният президент Владимир Путин. Клиенти често се колебаели дали да си купят чаша с образа на премиера Бойко Борисов или на президента Георги Първанов. Една чаша струва 5 лева, а често клиентите на Росен си тръгвали с по няколко.

Росен Димитров е съмишленик на сдружение „Азбукари“ и често се включва в благотворителни инициативи.