Популярният и в САЩ бургаски художник Стойко Сакалиев реди изложба в родния си град. Експозицията е посветена на театралните плакати и ще бъде открита утре, 20 септември, от 18:00 часа в галерията на Дружеството на художниците на ул. „Александровска“, съобщиха от там.

„Идея без покритие губи смисъл, но идея, поднесена по провокативен начин, може да пробуди мисълта - казва Сакалиев. - В моите плакати винаги съм преследвал една по-атрактивна, по-ангажираща и приповдигната образност, която обуславя и е важна за рекламната стойност на плаката към съответния спектакъл“.

Стойко Сакалиев участва във всички национални изложби, биеналета и триеналета на приложната графика и сценичния плакат от 1985 г. От години е представян от галерия „Пенг“ в американския град Филаделфия – като творец на абстрактна живопис.

Награден е с плакет и приз на Община Бургас и Дружеството на художниците за цялостно творчество, високохудожествени произведения в областта на изобразителното изкуство и принос в културния живот на града.