Община Приморско посреща Международния ден на хумора и шегата – 1 април с детска изложба на тема „ ШЕГАТА В ЕЖЕДНЕВИЕТО “.  Тя ще съдържа смешни рисунки и карикатури, които ще бъдат подредени в Историческия музей в морския град и ще могат да се разглеждат от 28 март /понеделник/.

Децата на община Приморско ще развихрят своите художнически способности и чувство за хумор на лист хартия, за да сътворят комедийната изложба. Тя ще украси залата на културния дом, където освен с детските рисунки, посетителите ще имат възможността да се запознаят и с интересна презентация за „Хитър Петър“, „Работната мецана“, „Принципите на шопа“ и други стихове и разкази с шеговит характер. Мултимедийното шоу илюстрирано със снимки и озвучено с тематична музика е подготвено от представителите на Историческия музей.

Изложените археологични експонати от историческото наследство на курорта също ще могат да бъдат разгледани, а тези, които се интересуват от историята на артефактите, ще получат подробна информация от служителите на музея.

Всеки, който желае да започне седмицата си с усмивка и да се позабавлява с шеговитата изложба на децата, може да го направи, като посети Историческия музей в Приморско.