„Арт Ателие“ чукна 5 години, а управителката на мениджърската агенция Маруся Русева е повече от щастлива. За изминалото време, благодарение на нея, в Бургаски регион са се изиграли 105 представления, а зрителите са близо 49 000. Само в Бургас публиката посрещала актьорите с аплодисменти.

„Най-далеч стигнах до Свиленград. Там правихме 2-3 турнета с Театъра на Армията. В Тополовград посрещнаха Васил Михайлов като национален герой в пиесата „Железният светилник“. Хората ми споделиха, че от 30 години професионален софийски театър не е стъпвал в града“, разказа пред журналисти Маруся.

За всички пет години тя отчете много забавни моменти като един от всичките е бил Созопол.

„По време на постановката „Сега или никога“ на Краси Ранков му се сцепи панталона отгоре до долу. Зрителите естествено видяха всичко това, а зам.-директорът на театъра трябваше да извърви доста път до колата, която бе паркирана в края на Стария град, за да донесе други панталони“, спомня си през смях Маруся.

Гафове в работата й също не са липсвали. Маруся и до ден днешен няма да забрави как е забравила да съобщи да пуснат парното в Айтос.

„С наведена глава после се извинявах поотделно на всеки актьор“, спомни си управителката на „Арт Ателие“.

Като най-голям успех през годините обаче Маруся отчита това човек, който от дълго време не е стъпвал на постановка, да я посети, изгледа и тя да му хареса много.

„Има различни хора - такива, които с нетърпение очакват да дойде следващата постановка, които влизат, защото някой им казал, че е много модерно, има и много редовни хора“, поясни Маруся.

На 16.02 в Бургас ще пристигнат актьори от Театъра на Армията, който ще изиграят комедията „Колко е важно да бъдеш сериозен“.

На 26.02 за 8-ми път бургазлии ще могат да гледат „Железният светилник“.