7 невероятни скулптури представя тази вечер в Ахтопол карловският художник  Момчил Николов. Три от тях са тясно свързани с морския град, разкри за Грамофона нюз авторът на предстоящата експозиция. Тя ще бъде официално открита в 21:00 часа на кея. Интересните произведения ще могат да бъдат видяни само 90 минути и само днес – затова не ги пропускайте!

Жителите и гостите на Ахтопол ще видят на живо скулптури на богинята Агата и кукумявката, които са два от символите на герба на красивия град. Легенда разказва, че Агата толкова харесала слънчевия полуостров, на който е разположен Ахтопол, че го избрала за свое място за почивка и му дала името Агатополис (град на любовта).

Скулптурите са проектирани така, че когато се стъмни, да бъдат осветени. „В тях има елементи на мистичното и нестандартното. Всяка една прилича на нещо, което е живяло в морето и е излязло оттам“, споделя за екипа ни творецът.

Ахтопол остава завинаги в сърцето на Николов още след първото му посещение при негов приятел преди години.

Момчил Николов е завършил скулптура в НХА и е специализирал в Кралската академия на Белгия в Антверпен. Участвал е в множество художествени изложби и пленери в страната и чужбина и е един от  вълнуващите съвременни български художници.