Руският държавен балет на лед  „Санкт Петербург“ този ноември ще предложи богата програма на ценителите в цели шест български града, сред които и Бургас, съобщиха организаторите. Майсторите на кънките ще преддставят две представления – „Лебедово езеро“ и „Лешникотрошачката“. Спектаклите ще са на сцената на Държавна опера Бургас, като първият ще се играе на 23 ноември, а вторият – на следващия ден. Още в плюс е това, че всяко от представленията ще бъде играно по два пъти – от 16:30 и 19:00 ч. и в двата дни.

Цените на билетите са мeжду 45 и 65 лв. от Eventim и локалните каси в градовете. За най-малките почитатели ще има специални цени на билетите 12 лв. от всички ценови категории. Първите 200 най-бързи фенове ще могат да се възползват от отстъпка 10 % в цената във всеки град.

Няма поява на руската театрална формация на олимпийските шампиони по фигурно пързаляне у нас, която да не е отбелязала напълно разпродадени спектакли във всички точки у нас, в които са поставяни. През  декември 2018 г. постановката „Лебедово езеро“ реализира своеобразен рекорд – цели три изцяло запълнени салона в зала 1 на НДК.

През 2017 г. създаденият от уважавания хореограф Константин Боярски Държавен балет на лед „Санкт Петербург“ отбеляза своя 50-годишен юбилей със серия от представления в целия свят, между които и България.