За осми пореден път, веднага след Празниците на изкуствата „Аполония”, Созопол стана домакин на още едно културно събитие, което заслужава не по-малко внимание. Професори от Виена избират Созопол, за да канят студенти от цял свят на  мастерклас по цигулка, виола и обой. На български участници в курса  организаторът предоставя стипендия.

Ръководител на събитието е проф. Теодора Сороков от Прайнер Консерватория Виена, а гости-преподаватели са проф. Антон Сороков- Първи концертмайстор на Виенския симфоничен оркестър и преподавател в Университета за музика и театрални изкуства във Виена, проф. Христо Късметски- солообоист в Националния Симфоничен Оркестър на Португалия и проф. Волфганг Клос- преподавател и завеждащ катедра в Университета за музика и театрални изкуства във Виена.

Курсът се провежда всяка година в хотел "Диаманти" и в читалището на Созопол, като в края на обучението си участниците правят два безплатни концерта в Художествената Галерия на града. Преди три години дори самите преподаватели изнесоха едночасов безплатен концерт. Интересът е забележителен и  организаторите се надяват това културно събитие да прерасне във Фестивал, подкрепен от Община Созопол.