Рядко срещана симбиоза – радост и за очите, и за ушите, се състоя в бургаския експоцентър „Флора“. Художникът Йордан Маринов, неговата дъщеря, пианистката Яна Маринова и сопраното Мария Цветкова – Маджарова съчетаха в едно събитие две изкуства – художественото и класическата музика.

В залата, сред наредените картини на Маринов, прозвучаха творби от трима велики композитори – Йоханес Брамс, Рихард Вагнер и Сергей Рахманинов. Изборът им не е случаен – и на тримата през тази година се навършват кръгли годишнини от рождението им.

Пианото на Яна Маринова и гласът на Мария Маджарова накараха пълната зала да притихне в естетически захлас, единствено аплаузите между отделните композиции прекъсваха тишината. Напълно подходящ фон за зрително наслаждение от маринистичните творби на Йордан Маринов.

Свидетели на музикалния спектакъл станаха няколко десетки почитатели на изкуството в различните му аспекти. В залата се чуваше и немскоезична реч – съвсем не изненадващо, след като Яна отдавна живее във Франкфурт и е популярна сред тамошните почитатели на класическата музика.

Краят на концерта беше ознаменуван със заслужено „Браво“, сълзи в очите на гордия баща Йордан Маринов, прелели постепенно в усмивки, цветя, поднесени от заместник-кмета Диана Саватева и от гостите на спектакъла, имали удоволствието да присъстват на незабравимо естетическо преживяване.