На 23 юли (вторник) в Бургас ще бъде показан единственият документален филм, посветен на Йордан Радичков - "Черкаски хроники". Прожекцията е част от Burgas International Film Festival. Тя ще стартира в 18:00 часа в конферента зала "Ахело" на Гранд Хотел и СПА Приморец - официален съорганизатор на международния филмов форум.

Входът за събитието е свободен. Прожекцията се осъществява съвместно с Регионална библиотека "Пейо Яворов" и Гранд Хотел и СПА Приморец по случай 90 години от рождението на Йордан Радичков.

"Черкаски хроники" на режисьора Димитър Петков е от 1999 година и показва едни от малкото записани разговори със знаменития български автор. В рамките на час лентата показва Йордан Радичков и позицията му относно родните театър, кино, литература, традиции, бит и народопсихологията на българите. Ненадминатият майстор на късия разказ и неподражаем драматург споделя и истории от своето детство, годните си на активно литературно и театрално творчество, философията си за света.

„Черкаски хроники“ гостува в Бургас като част от IV Международен филмов фестивал Бургас, който ще се проведе в дните от 19 до 25 юли 2019 г. Част от сцените на кинофорума наред с "Охлюва", Културен център "Морско казино" и Акве Калиде е и елегантният Гранд Хотел и СПА Приморец, който за поредна година е и партньор на престижния форум.

Целенасочените действия на хотела, насочени към подпомагане на различни ценни социални и културни събития, включително организация и пълно спонсорство на фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, превръщат Приморец във все по-любимо място не само за специалните моменти на бургазлии и емблема на бургаското гостоприемството, но и в разпознаваемо, търсено и уважавано културно средище.