Непослушните герои от мюзикъла „Патиланци” на Бургаската опера ще зарадват малчуганите от няколко града в страната. Този месец, представлението, което е под режисурата на Дарина Главанакова – Бакърджиева, ще се играе както в Бургас, така и в Харманли, Свиленград, Балчик, Поморие, Черноморец и Свети Влас.

Гастролът започва днес, 18-ти  март, когато Патилан и неговата дружина ще се появят в читалище „Дружба” в град Харманли от 11:00 часа. На същата сцена, но от 18:00 часа, Бургаската опера ще има участие и с мюзикъла „Лелята на Чарли”, в който главната роля е поверена на комика Мариан Бачев. Смехът до сълзи е гарантиран.

На 21-ви март патиланците се завръщат в Бургас, като представлението в морския град ще е с начален час 12:30. На 23-ти мюзикълът за деца ще се играе от 10:00 часа в залата на Операта, а от 14:00 часа в читалище „Пробуда” в Свети Влас. Баба Цоцолана ще се разходи и до Свиленград. Тя и останалите герои на Ран Босилек ще оживеят в Народно читалище „Просвета – 1870”на 24 - ти март от 12:30 часа. На същото място, но от 18:30 часа, Операта ще представи „Севилският бръснар”.

Ето и останалите спирки в гастрола -  „Патиланци” ще гостуват в читалище „Димо Николов” в Черноморец на 28-ми март от 12. 30 часа, на 30-ти март от 12:30 часа в Народно читалище „Паисий Хилендарски” – Балчик и на 31-ви март от 13:30 часа в Народно читалище „Просвета – 1888” в Поморие.

Мюзикълът  от Александър Йосифов не само ще ни зареди с добро настроение, но ще ни припомни и персонажите, с които са израснали поколения български деца.

Сценографията и костюмите са дело на художника Иван Токаджиев, познат като един от най-добрите в оперно-оперетния театър.