Немското дуо Иван Петров - кларинет, и Джихе Лий - пиано, ще представят пред бургаската публика една разноцветната и вълнуваща програма с включени композиции от знаменити руски, френски и испански композитори от началото на ХХ век, съобщиха от Общината. Концертът ще се проведе тази вечер, 16 февруари, от 18:00 ч. в зала 2 на Експо център "Флора". Входът е свободен.

Иван Петров е роден в Поморие. Той завършва своето средно образование в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас в класа на Христо Кожухаров, след което продължава своето обучение в "Hochschule für Musik", гр. Майнц, Германия, в класа на проф. Феликс Льофлер. Петров концертира редовно като солист, оркестрант и камерен музикант в България, Германия, Швейцария, Италия, Испания. Той е носител на награди от много национални и международни конкурси, както и стипендиант на Deutschlandstipendium за изключителни постижения в областта на музиката към Johannes Guttenberg Universität, Майнц.

Свири като солист под съпровода на Бургаска филхармония и на фестивала "Моцартови празници" - гр. Правец.

През сезон 2016 / 2017 е част от състава Jungen Ensemble Philharmonie към Държавен театър - Майнц, след което е ангажиран на позицията "Соло кларинетист" в проект към същия театър за следващите два сезона.

Джихе Лий е родена в Сеул, Република Корея. На 4-годишна възраст започва да изучава пиано. Тя завършва своето средно образование в "Училище по изкуства Сунхуа" в родния си град Сеул, а след това заминава за Германия, където завършва своята бакалавърска степен в Hochschule für Musik Детмолд при проф. Алфредо Перл и проф. Боб Ферщег. Тя продължава своето обучение в Conservatorio "Luca Marenzio" в Бреша, Италия, а по-късно и в магистърската програма на Hochschule für Musik Майнц в класа на проф. Томас Хел. Джихе Лий е редовен участник в майсторските класове на: проф. Ото Герлинде (Ваймар), проф. Андреа Фрьолих (Кьолн), проф. Кристиан Пол (Лайпциг), Манфред Леуте ( Берлин ), проф. Бернд Глемзер (Вюрцбург).

Концертира редовно в Корея, Япония, Италия и Германия.

Тя е носител на многобройни награди от международни конкурси, сред които: "Czerny Competition", "The Music Art Evaluation Competition" и много други.

Майсторските класове в Корея, които тя организира, са увенчани с голям успех, интерес и многобройни кандидати.